Gesprek met onze Hofdames

We spreken de vier hofdames die de afgelopen twee jaar aan de zijde van Lichtkoningin Kiki en Gina hebben gestaan. Twee jaar vol mooie momenten, leuke gebeurtenissen maar ook heftige momenten die ze zeker zijn bijgebleven.

We stellen ze graag nog aan je voor:

  • Iris Lemmens is 17 jaar en komt uit Genhout
  • Amy Bouwens is 18 jaar en komt uit Spaubeek
  • Dewi Boessen 18 jaar en komt uit Beek
  • Anne Frenken is 18 jaar en komt uit Neerbeek

 

Hoe was het om hofdame te zijn?

‘’Ik had niet verwacht dat ik gevraagd zou worden om hofdame te worden. Toen Maddy en Wim me dit kwamen vragen zei ik natuurlijk meteen volmondig ja! Deze periode is voor mij een groot lichtpuntje. Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten, waarvan sommigen best heftig waren, maar anderen juist heel grappig en leuk. Ik zal vaak aan deze tijd terug denken als een fantastische periode, die ik samen met 5 andere heel lieve meiden heb mogen beleven.’’ zeg Dewi.

Ook Amy was direct enthousiast toen zij gevraagd werd om Hofdame te worden. Amy: ‘’Ik had al gehoopt dat ik gevraagd zou worden als Hofdame, dit leek me altijd al geweldig dus toen ik verrast werd door een bezoekje van het Lucia Comité wist ik dat het zover was. De afgelopen twee jaar heb ik als heel bijzonder ervaren. Samen met de drie andere hofdames en de lichtkoninginnen Kiki en Gina hebben we aan heel veel leuke activiteiten mogen deelnemen en daarmee een hoop mensen een leuke dag kunnen bezorgen. Het was bijzonder om te zien hoe de mensen reageerden als we langs kwamen. Hoe we met een kort bezoek toch veel voor ze konden betekenen. Ook heeft het me waardering gegeven voor de mensen die zich inzetten voor gehandicapten en ouderen.’’

Wat heb je zoal geleerd van deze tijd als hofdame?
‘’Ik heb geleerd hoe je de lichtkoningin het beste kan helpen en op welke momenten. Ook heb ik geleerd dat je andere mensen kan opvrolijken met maar een klein bezoekje. Het was een geweldige periode met veel mooie nieuwe herinneringen die niemand meer kan afnemen. Het eerste jaar als hofdame was alles nieuw en spannend. Samen ga je een nieuw avontuur aan wat je als groep meemaakt. Het tweede jaar als hofdame was net zo leuk. Een nieuwe lichtkoningin die alles voor het eerst ging beleven en wij als hofdames mochten hier weer trots naast staan. Voor mij was het extra leuk omdat in het tweede jaar de lichtkoningin uit Genhout kwam.’’ Zegt Iris.

Ook Anne heeft de afgelopen twee jaar genoten en zegt het volgende: ‘’Ik wil het Lucia Comité en de hofdames heel erg bedanken voor alles wat we samen hebben meegemaakt. Ook wil ik de lichtkoninginnen Kiki en Gina heel erg bedanken voor beide jaren compleet te maken. Ik heb enorm veel van jullie geleerd en ik heb een hele leuke tijd gehad. Van nagels lakken bij de ouderen, tot gluwein drinken op de kerstmarkt bij Schloss Merode, we deden het allemaal. Ik heb 2 hele leuke jaren gehad en het was een eer om het licht te mogen brengen bij de mensen die een beetje in het “donker” leefden. We hebben heel veel mensen een plezier gedaan en daar mogen we met z’n alle trots op zijn.

Hebben jullie nog tips voor de hofdames die nu in spanning wachten tot de uitroeping op 8 december?

‘’Geniet er lekker van, houd de planning in de gaten zodat je bij alle evenementen kunt zijn, want deze tijd beleef je maar één keer en zal je voor altijd blijven koesteren. Anne voegt hieraan toe:  Ik hoop dat de volgende hofdames en lichtkoningin net zo veel plezier mogen beleven als ons. Ik zal deze twee jaar altijd bij me dragen. Mogen jullie komende jaren nog veel licht gaan brengen bij de mensen die het nodig hebben!’’

En vooral … heel veel plezier! Zeggen de dames.
Namens het Lucia Comité: Bedankt voor jullie inzet de afgelopen 2 jaar.